Afbeelding

Hulphond Oscar gaat Caroline helpen

Mensen

WEESP - Daar is-ie dan, de opvolger van hulphond Viktor. De Welsh springer spaniël Oscar kwam maandagavond aan in Weesp. Caroline Vink heeft hem zelf opgehaald uit Engeland. Nu mag hij eerst twee weken wennen aan zijn nieuwe baas en woonplaats. De intensieve en maandenlange training start maandag 6 november.

De ontmoeting en de reis waren voor beide partijen spannend. Enerzijds is daar bij Caroline nog steeds het verdriet om het hemelen van Viktor, die vorige maand overleed aan de gevolgen van toxoplasmose. Maar tijd om zijn ziekte en dood te verwerken heeft ze amper. Vanwege haar situatie is het belangrijk dat ze snel weer hulp heeft, dus moest ze doorpakken in de zoekactie naar een opvolger voor haar hulphond.

Van Engels platteland naar Weesp
Ook voor Oscar is het een enerverende tijd. Hij woonde op het Engelse platteland, maar kwam door het overlijden van zijn baasje terug bij zijn fokker. Die volgde via de (social) media al een tijdje de avonturen van Viktor en Caroline en vroeg zich af of de Welsh springer spaniël een oplossing voor Caroline zou zijn. Dat bleek na tests het geval.

Toen Oscar ook medisch werd goedgekeurd kon de voorbereiding voor zijn komst naar Nederland beginnen. Oscar was nog niet ingeënt tegen rabiës. Na deze prik moest hij nog 21 dagen in Engeland blijven. Maandag zat die periode erop. Dus vertrok de Weespse zondag alvast naar Calais en stak ze maandagochtend met Le Shuttle het kanaal over. In Folkstone vond de eerste ontmoeting plaats. Een uur later waren ze samen op weg naar Oscars nieuwe thuis.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant