Joke met haar oudste (98!) cliënt.
Joke met haar oudste (98!) cliënt.

Dagverzorging al 25 jaar blij met Joke

Mensen

WEESP Joke de Jong (64) werkt deze week alweer 25 jaar in Oversingel, onderdeel van Vivium. Donderdagmiddag was er ter ere van dit jubileum een receptie.

De dagverzorging is een voorziening voor ouderen die - meestal - nog zelfstandig wonen maar wel somatische zorg nodig hebben. Joke: "Door ze een of meerdere dagen per week hier op te vangen, gaan we sociaal isolement tegen en ontlasten we mantelzorgers."

Geen geroddel
De sfeer is gezellig en gemoedelijk, de cliënten komen graag en lopen weg met Joke. "Dat vind ik ook het allerbelangrijkste: dat iedereen zich hier thuis voelt en hier graag komt. Ik ben zelf een heel positief mens, een positieve sfeer is belangrijk. Geroddel en onnodig gemopper druk ik vriendelijk doch beslist de kop in."


Veranderingen ouderenzorg
De Weespse heeft altijd in de zorg gewerkt. Eerst bij de mensen thuis en sinds 1993 in Oversingel. In al die jaren is er onder druk van vergrijzing en bezuinigingen veel veranderd binnen de ouderenzorg. Oversingel is geen bejaardenhuis meer, maar een wooncentrum met zorg op maat. "Een paar jaar geleden leek het er ook even op dat de dagverzorging een doodlopende zaak was. Maar juist nu de overheid wil dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven, zijn diensten als dagverzorging onmisbaar." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant