Gjalt en Aukje Zondergeld in 2015
Gjalt en Aukje Zondergeld in 2015 Foto: Christian Pfeiffer

Ereburger Gjalt Zondergeld in ziekenhuis na ernstig ongeval

Mensen

WEESP - Op een voetgangersoversteekplaats mag je je toch veilig wanen, zou je denken. Toch werd ereburger Gjalt Zondergeld juist daar compleet omvergereden door een scooterrijder. De hond van Zondergeld ving de hardste klap op en overleefde het ongeval niet. Zondergeld ligt met meerdere botbreuken in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde vorige week dinsdag. Zondergeld (80) keerde huiswaarts na een wandeling met de hond. Op de Herensingel ging het mis. "Gjalt zag de scooter wel aankomen, maar heeft nooit kunnen inschatten dat hij zo hard reed", reconstrueert echtgenote Aukje. Haar man heeft nog veel pijn, mogelijk kan hij op korte termijn naar een revalidatiecentrum voor verder herstel.

Zondergeld is nauw betrokken bij het Comité Zelfstandig Weesp en het referendum over de bestuurlijke toekomst. Het comité zal nu even geen beroep op hem kunnen doen.

Gjalt en Aukje Zondergeld ontvingen op 21 december 2016 beiden de Erepenning van de Stad Weesp voor hun verdiensten op cultureel en historisch gebied. Dat gebeurde bij de presentatie van deel 3 van 'De geschiedenis van Weesp'.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant