Afbeelding
Foto: Familie Kuipers

Help Jasper aan een rugbyrolstoel

Mensen

WEESP - Weesper Jasper Kuipers (31) zoekt naar een goede 'rugbyrolstoel'. De Weesper roept stadsgenoten op om geld te doneren. 

Jasper heeft achondroplasie, oftewel dwerggroei, en heeft een vergroeide wervelkolom. Het heeft hem nooit ergens van weerhouden. Tot het twee jaar geleden misging na een operatie. Jasper kreeg te maken met uitval en belandde in een rolstoel. Met zijn benen komt het niet meer goed, maar met zijn sportieve leven hopelijk wel.

Want tijdens het revalidatietraject maakte de Weesper kennis met rolstoelrugby. Een sport die hem, zo bleek al snel, op het lijf geschreven is. Maar het ontbreekt hem nog aan een speciale rolstoel. "Op dit moment leen ik een rugbyrolstoel van de club, maar dat is verre van ideaal omdat deze afgestemd is op mensen met normale proporties. Met goed materiaal kan ik mijn skills uitbuiten, maar op dit moment is de aanschaf van een aangepaste rugbyrolstoel voor mij onbetaalbaar. Ik hoop daarom middels crowdfunding voldoende geld bij elkaar te krijgen zodat ik in Engeland een op maat gemaakte sportrolstoel kan bestellen."

Jasper helpen kan hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief