<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Ymere/Coen Springelkamp

Regenwormen 'Schildersbuurt' losgelaten

  Natuur en Milieu

WEESP - Ze woelen ondertussen al lekker door de grond: Ymere heeft woensdag de 184.000 regenwormen losgelaten om de steeds terugkerende wateroverlast voor de 'Schildersbuurt' tegen te gaan. Schoolklassen van de Jozefschool en de Kors Breijerschool mochten ze, samen met wethouder Maarten Miner (GL), los laten. 

De wormen worden geplaatst achter de flats aan de Jozef Israëlsstraat, Frans Halsstraat, Vincent van Goghstraat en de Rembrandt van Rijnstraat. Als het hard regent hebben ze daar last van wateroverlast. De kleigrond laat het water slecht door en dus blijft het liggen. En dat zorgt voor veel ongemak. En hoewel er al eerder val alles werd geprobeerd om dat op te lossen, lukte dat steeds niet. 

Twee soorten wormen
De wormen moet het probleem nu wel oplossen. Er werden woensdag twee soorten wormen geplaatst: regenwormen en dauwwormen. Hoe gek het misschien ook klinkt: regenwormen graven horizontale gangen, dauwwormen graven verticaal. Al met al moet het een hoop poriën opleveren die water beter doorlaten. Daar komt nog als extra voordeel bij dat planten ook beter wortelen. 

Loslaten was een waar feestje
Het loslaten van de wormen door de twee schoolklassen leverde een hoop hilariteit op. "Het kriebelt, het kriebelt", riep Kaatje terwijl ze met een handvol wormen rondliep. Jongens uit haar klas wilden niet voor elkaar onder doen. "Wormen zijn helemaal niet eng. Je kunt er ook mee vissen. Ik zoek ze zelf altijd. Mijn opa zegt altijd dat vissen de dikste het lekkerste vinden."

Ook wethouder duurzaamheid Maarten Miner van de gemeente Weesp hielp mee. "Weesp telt maar 20.000 inwoners en vandaag krijgen we er opeens 184.000 bij", grapte Miner. "Maar mooi om te zien hoe je op een natuurlijke manier wateroverlast kunt oplossen. En dat is goed nieuws, want door klimaatverandering valt er steeds meer regen in Nederland."

Resultaat wormpjes
Het eerste resultaat van de woelende wormpjes moet over enkele weken al te merken zijn. 

7 reacties

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.