<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

'Weesper ondernemers moeten meedoen aan app tegen voedselverspilling'

  Natuur en Milieu

WEESP - Weesper ondernemers moeten mee gaan doen aan 'Too Good To Go', een app waarmee voedselverspilling tegen gegaan wordt. Dat stelt GroenLinks dat een oproep doet aan de ondernemers. 

Met de smartphone-app kunnen klanten voor een klein bedrag eten kopen dat anders weggegooid zou worden. Vele Amsterdamse ondernemers, of ondernemers van andere grote steden doen al mee. Het gaat om tientallen winkels, maar ook restaurants en hotels. 

De app werkt heel gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld bij een bakker een 'magic box' kopen, voor vier euro. De box heet zo omdat het een verrassing is wat je precies krijgt, maar doorgaans is dat niet mals. Na aankoop van de 'magic box' kun je deze afhalen bij de betreffende winkel. 

Weesp heeft tot nu toe geen aanbieders op 'Too Good To Go', maar dat moet volgens GroenLinks snel veranderen. "Het is een kleine moeite voor de ondernemers. Bovendien kunnen ze zo van eten afkomen dat anders niet wordt verkocht. Verwacht er geen torenhoge winsten van, maar het draagt wel bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Voor gebruikers is het juist weer leuk en spannend dat ze in de magic box spullen vinden die door de winkelier zijn uitgekozen", aldus GroenLinks-raadslid Christian Pfeiffer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.