Afbeelding

GroenLinks wil minibos in Sinnigvelderplantsoen

Natuur en Milieu

WEESP - GroenLinks stelt voor een minibos aan te leggen in het Sinnigvelderplantsoen aan de Waarschapsstraat/Amstellandlaan.

Een minibos (in goed Engels ook een Tiny Forest genoemd) is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Gebleken is dat een minibos in een buurt zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en het makkelijker afvloeien van water bij zware regenval. Bovendien kunnen kinderen die geen bos dicht in de buurt hebben, in hun directe omgeving kennismaken met de flora en fauna die in een bos voorkomen.

Buurt bij elkaar
Ook brengt een minibos buurtbewoners dichter bij elkaar, zo blijkt uit de eerste ervaringen. Onlangs is in twaalf gemeenten een minibos aangelegd en in meer gemeenten wordt erover gedacht, maar er is nog geen gemeente in Gooi en Vechtstreek met een minibos. Hier wil GroenLinks verandering in brengen.

Een minibos in het Sinnigvelderplantsoen zorgt er mogelijk meteen voor dat de plannen voor woningbouw die steeds weer opduiken, definitief tot het verleden behoren, zo hopen de bewoners.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant