Afbeelding
Foto: André Verheul

Plan voor 300 zonnepanelen op dak Sporthal Aetsveld

Natuur en Milieu

WEESP - Er moeten nog eens 300 zonnepanelen komen op het dak van Sporthal Aetsveld. Dat plan heeft de net gestarte Weesper Energiecoöperatie. 

De zonnepanelen moeten groene stroom opwekken voor de deelnemers van de coöperatie. 

De Weesper Energiecoöperatie gaat daarmee aan de slag om zonnepanelen voor elke Weesper mogelijk te maken. Het plan is heel simpel: op een geschikt dak van een groot gebouw worden honderden zonnepanelen geplaatst. Deelnemers kunnen vervolgens zo'n zonnepaneel kopen. Ze worden verkocht vanaf twee stuks, een paneel gaat ongeveer 350 euro kosten. Met zo'n zonnepaneel wekken ze zelf energie op. Kortom: je eigen zonnepanelen, maar dan op een groot centraal dak.

Duurzaam en geld besparen
De zonnepanelen zijn goed voor het milieu, maar ook zeker voor de portemonnee. Want de duurzaam opgewekte stroom kun je vervolgens weer aftrekken van de energierekening volgens bepaalde regelingen. "We doen het natuurlijk om bij te dragen aan de milieudoelstellingen. De gemeente Weesp wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dit is een kleine stap op weg naar dat doel. Maar voor de portemonnee kan het natuurlijk ook aantrekkelijk zijn. We verwachten dat je pakweg zes tot zeven procent rendement hebt. Dat scheelt toch", vervolgt Roholl. Net zoals met alle zonnepanelen heb je de aanschaf binnen enkele jaren terugverdiend. 

De Weesper Energiecoöperatie houdt rond april een promotieavond. 

Lees op WeesperNieuws Extra: Zo kun je zonder eigen zonnepanelen toch geld besparen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant