Carla, Pita en Andrea dagen je uit om mee te lopen en op te ruimen.
Carla, Pita en Andrea dagen je uit om mee te lopen en op te ruimen. Foto: Ingrid Voet

Help mee afvalrapen in 'Ruim Rotzooi Run'

Natuur en Milieu

WEESP - Een rondje rennen en meteen even het zwerfafval opruimen. Dat gaat de Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW) op zondag  doen.

Pita Hoogendoorn en Andrea van Zoest maken deel uit van het hardloopgroepje van de TTW dat elke zondagochtend vroeg met trainer Carla Schenk een trainingsloopje doet. Het artikel in het WeesperNieuws in januari van dit jaar, over het aanpakken van zwerfafval, zette hen aan het denken. "Als hardlopers rennen we vaak door het mooie Weesp en omgeving. En natuurlijk zien we dan weleens zwerfafval liggen", vertelt Andrea.

Dus organiseerden ze voor zondag (Landelijke Opschoondag) een Ruim Rotzooi Run in Weesp. Iedereen die ook maar een klein beetje getraind is, is welkom. Pita en Andrea hopen op een grote opkomst. Voor de training van ongeveer anderhalf uur wordt een rondje gelopen van 7 kilometer. Tijdens de training, met verschillende hardloopoefeningen, helpt iedereen een handje om onderweg de rotzooi op te ruimen. Wethouder Maarten Miner trapt de Ruim Rotzooi Run op 24 maart af. Wie mee wil doen kan om 9.30 uur aansluiten op het Grote Plein. "Wij zorgen voor vuilniszakken. Neem zelf handschoenen mee voor het oprapen van het zwerfafval", raadt Andrea aan.

Meer informatie op www.ttweesp.nl
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant