Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Irritatie over ultrakort 'grasfalt'

Natuur & Milieu

WEESP - Grasfalt, zo noemt Weesper imker Gert Admiraal het. De altijd maar kort gemaaide stukken gemeentegras zijn hem een doorn in het oog. In het Zaterdagportret van WeesperNieuws Extra van vorige week bond hij de kat de bel aan.

Admiraal maakt zich zorgen om de teruglopende biodiversiteit in Weesp. Op het constant kort gehouden gras kunnen de bijen hun o zo belangrijke werk niet doen.

Wat hem betreft wordt zo snel mogelijk in beleid verankerd dat er minder krampachtig wordt gemaaid en dat overal waar dat kan bijenvriendelijke bomen, struiken en bloemen worden gezaaid en geplant. "Plant eens wat honingbomen, kastanjes, lindebomen, acacia's, maakt niet uit allemaal, maar in elk geval bomen en planten waar bijen en andere insecten wat aan hebben", geeft hij verantwoordelijk wethouder Maarten Miner mee. Langs de Van Houtenlaan zijn volop van dergelijke perkjes geplant, maar het kan allemaal nog veel beter, vindt niet alleen Admiraal.

Meer zorgen
Inwoner Aad van den Busken verbaast zich over het maaibeleid van de gemeente. "Alles wordt maar weggehaald en plat gemaaid. Eeuwig zonde. Vaak als het nat is. Je weet niet wat je ziet wat voor troep dat geeft." En Cor Bavinck: "Die lui op van die trekkers gaan maar tekeer. Er zit geen bloemetje meer in, het ziet er niet uit én het is uitermate slecht voor de bijenstand. Ik snap dat niet."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant