Afbeelding
Foto: Hawre Rahimi

Raadsleden samen aan de slag tegen zwerfafval

Natuur en Milieu

WEESP - Gewapend met een grijper en een paar lege vuilniszakken trokken veertien Weesper raadsleden zaterdag ten strijde tegen zwerfafval. Door de hele stad werd er schoongemaakt. 

De zwerfafvalcampagne komt voor een groot deel op het conto van VVD-raadslid Hawre Rahimi. De Weesper trok enkele maanden geleden aan de bel vanwege het vele zwerfafval op straat en vond dat de gemeente een plan moest maken om daar wat aan te doen, Bert Keesman van de PvdA kwam met een zelfde voorstel. "Maar ik dacht ook: wat kunnen we zélf doen tegen zwerfafval. Daarom zaterdag deze actie", vertelt de VVD'er. "Alle Weesper raadsfracties waren vertegenwoordigd, al kon helaas niet iedereen mee doen. Maar het was mooi om te zien hoe iedereen mee hielp."

Het dagje zwerfafval opruimen bleek succesvol: er werden zo'n twintig volle zakken met troep naar het scheidingsstation gebracht. Rahimi: "We hopen dat ons voorbeeld ook andere mensen overtuigen om allereerst geen rotzooi te maken, maar ook zelf eens op te ruimen."

De raadsleden hebben het plan om de opruimactie nu elk jaar te laten terugkeren. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant