Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Invalideparkeerplaatsen bij Fort Uitermeer

Natuur en Milieu

WEESP - Aan het begin van Fort Uitermeer komen invalidenparkeerplaatsen en parkeerplekken voor motorrijders. Hiermee wordt gehoor gegeven aan een wens van velen. De parkeervakken zijn al gereed, maar het bord dat deze speciaal zijn bedoeld voor minder-validen ontbreekt nog. 

Op de toegangsweg naar het fort komt een slagboom en net daarvoor komen de invalidenparkeerplaatsen aangelegd. Die plek is ideaal én er wordt geen geweld gedaan aan het uitgangspunt dat het fort autovrij is en blijft. Voorzitter Lieuwe Veerman van de Stichting Uiteraard Uitermeer zegt erover: "Aan het autovrije karakter binnen het terrein willen we niet aan tornen.  Als je namelijk één auto toelaat, heb je er binnen de kortste keren meer en dat willen we niet. En dat geldt ook voor de plofhuisjes. Mensen suggereren wel eens om daar parkeerplaatsen aan te leggen, maar dat gaan we niet doen. Maar de toegangsweg is echt een prima alternatief." Toch wil de stichting wel een uitzondering maken: "Bij het restaurant komt een parkeerplek voor gehandicapten die het paviljoen echt niet anders dan met hun auto kunnen bereiken."

Motoren
Nu de toegangsweg toch opnieuw wordt ingericht, komen hier ook meteen parkeerplaatsen voor motoren en bakfietsen. "Motorrijders hebben nogal de neiging om hun motor overal te parkeren en ook die willen we niet binnen het terrein van het fort. Daar komen ook faciliteiten voor."
Wat de stichting betreft wordt zo snel mogelijk begonnen met de aanleg van de nieuwe voorzieningen. Veerman wil nog wel iets toevoegen: "Mensen moeten niet vergeten dat wij allemaal vrijwilliger zijn en de activiteiten voor het fort doen we allemaal naast onze dagelijks bezigheden."
"Daarbij moet het ook financieel uit kunnen en daarvoor zijn we afhankelijk van de inkomsten. We kunnen geen ijzer met handen breken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant