Afbeelding

Wethouder wil meer gebruik maken van groene ideeën

Natuur en Milieu

WEESP - Na de vijf bijenweitjes heeft wethouder Maarten Miner de smaak te pakken. Wie het op het gebied van groen en biodiversiteit beter weet dan de gemeente, mag zich melden. In onze podcast introduceert hij 'the right to challenge'.

De vijf bijenweitjes zullen nog niet voor een grote ommekeer in biodiversiteit zorgen, maar het experiment stemt de GroenLinks-wethouder wel hoopvol.

Hij wijst op het groenbeleidsplan dat hij voor het einde van dit jaar aan de gemeenteraad wil aanbieden. "Ik wil daarin meer ruimte bieden voor inwoners om meer van dit soort initiatieven te ontplooien. En dan ga je misschien wél het verschil maken."

'The right to challenge'
Dat hoeven niet alleen maar bijenweitjes te zijn. "Dit is wat ze noemen: 'the right to challenge'", zegt Miner. Dat is een aanpak waarbij bewoners taken van gemeenten kunnen overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. "Ik wil kijken hoe experimenten onze leefomgeving kunnen verbeteren. Dus ja, dit is een oproep. Hoe we dat precies gaan uitwerken, daar ben ik nog niet uit." 

Beluister hier de podcast: "Met meer bewonersideeën maken we het verschil" 

Kindpakket
In het gesprek gaat hij ook in op de maatregelen tegen weggooiplastic op het Sluis-en-bruggenfeest vanaf 2020 én de toename van het aantal aanvragen voor het Kindpakket.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant