Afbeelding
Foto: André Verheul

'Partyprikkers' ruimen op en vragen aandacht voor afval

Natuur en Milieu

WEESP - Ze noemen zichzelf de partyprikkers. Gewapend met een knijpstok en getooid in een vissenpak liepen ze rond op het Sluis-en-bruggenfeest en tijdens de triatlon. Om zwerfvuil op te ruimen, maar vooral om weer even wat aandacht te genereren voor het voorkomen van zwerfvuil.

Deze ludiek uitgedoste medewerkers van Recyclevalley gingen met mensen in gesprek over het effect zwerfafval op onze leefomgeving en wat mensen zelf kunnen doen om dit voorkomen. Daarnaast prikten zij afval wat zij tegen kwamen meteen weg.

Onderwijsproject
Tijdens de triatlon was de inzet hoger. De gemeente Weesp meldt: "Daar wilden we verder kijken dan alleen het zwerfafval ter plekke en in samenwerking met de organisatie zoeken naar manieren om zwerfafval te voorkomen en het evenement verder te verduurzamen. Zo werd een deel van de plastic bekers vervangen voor papieren bekers. De plastic bekers die nog wel gebruikt werden, werden door Recyclevalley meegenomen en worden ingezet voor een onderwijsproject op het Vechtstede College tijdens technieklessen. Uiteraard staan deze lessen ook in het teken van zwerfafval en de grondstoffen die het eigenlijk zijn."

Tijdens de triatlon stonden op diverse plekken extra, recyclebare, afvalbakken. 

Zwerfafvalvrije stad
Weesp heeft de ambitie om in 2024 zwerfafvalvrij te zijn

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant