Afbeelding

Zaterdag de straat op om zwerfvuil op te ruimen

Natuur en Milieu

WEESP Bewoners van de de 6 Weesper Straatjes gaan zaterdag in hun buurt zwerfvuil opruimen. Het is zaterdag namelijk World Cleanup Day. Ook in andere wijken gaan groot en klein de straat op om op te ruimen.

"Het is belangrijk om dit samen met kinderen te doen", zegt Marjet Vinken van de 6 Weesper Straatjes. "We willen bewustzijn onder onze kinderen creëren en een steentje bijdragen aan een schonere wereld."

Vier groepjes, vier routes
Ze heeft prikkers en zakken geregeld via Recyclevalley. "We gaan van 13.00 tot 15.00 uur in vier groepjes op pad; elk groepje heeft een andere route zodat we een zo groot mogelijk gebied onder handen kunnen nemen. We gaan niet alleen door de wijk, maar ook naar de openbare sportveldjes aan de Papelaan en langs de slootkant. De deelnemers zijn van alle leeftijden, de jongste die ook echt actief meedoet, is twee jaar."

Meedoen op de schansen
Wie elders woont en zaterdag ook de handen uit de mouwen wil steken, kan aanhaken bij 'Prikken in het park'. Op uitnodiging van de gemeente Weesp komen de partyprikkers van Recyclevalley weer deze kant op. Ze waren hier al eerder in uitbundige uitdossing actief tijdens het Sluis-en-bruggenfeest en de triatlon. Nu nemen zij de schansen onder handen.

Willemijn de Vries van Recyclevalley staat zaterdag om 10.00 uur met afvalgrijpers en vuilniszakken klaar aan het eind van de Achtergracht, bij het speeltuintje aan de Vest. Wie mee wil doen is van harte welkom.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant