Afbeelding
Foto: Groene Griffioen

Debat over de toekomst van vlees

Natuur en Milieu

WEESP - Op de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 10 oktober, houdt biologische boerderij De Groene Griffioen een debat over de toekomst van vlees.

Aanleiding is het VN-rapport dat afgelopen zomer de noodklok luidde over de toestand van ons klimaat en de uitputting van de aarde. De media kopten: 'We moeten van het vlees af'. Klinkt simpel, maar voor- en tegenstanders kibbelen om het hardst. 

De Groene Griffioen: "Want wat gebeurt er eigenlijk als we allemaal stoppen met vleeseten? Wat heeft dat voor gevolgen voor het landschap? Is het een goed idee om een koe als schakel uit de kringloop te halen? En kun je ook een bewuste vleeseter zijn?".

Debatleider Hanna Hilhorst - boerin en columniste WeesperNieuws - nodigt iedereen uit om mee te praten. Bij haar aan tafel zitten veehouder Boy Griffioen, vegan vlogger Tom Zwarts en moderne melkboer Marten Verdenius. Naast discussie is er livemuziek en na afloop een borrel. Aanvang: 20.00 uur, entree € 10,- (inclusief 2 consumpties). Aanmelden kan via hanna@degroenegriffioen.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant