Moeten we inzetten op zonne-energie?
Moeten we inzetten op zonne-energie?

Meepraten over de Regionale Energie Strategie

Natuur en Milieu

WEESP - Hoe moet in onze regio duurzaam energie worden opgewekt? Waar liggen de kansen en waar niet? Weespers worden uitgenodigd om mee te praten over de Regionale Energie Strategie (RES) tijdens een bijeenkomst op 5 februari.

Moet Weesp grootschalig inzetten op zonne-energie, windenergie, of misschien op een combinatie van beide. Dat is een van de vragen waar het antwoord op gezocht wordt.

De RES maakt onderdeel uit van het Klimaatakkoord. Daarin zijn op landelijk niveau afspraken gemaakt om over te stappen op andere energiebronnen dan aardgas. Hoe, dat wordt door de gemeente in de RES vastgelegd.

Drie scenario's
Er zijn drie verschillende scenario’s uitgewerkt waarin beschreven staat hoe Weesp meer energie duurzaam kan opwekken. Tijdens de bijeenkomst worden die eerst gepresenteerd. Vervolgens worden in deelsessies de scenario’s verkend en feedback opgehaald.

Deze input wordt verzameld in een concept Regionale Energie Strategie. Het Rijk rekent dit door en controleert of de plannen in lijn zijn met het Klimaatakkoord. De definitieve versie van de RES verschijnt in maart 2021. De plannen worden dan omgezet naar daadwerkelijk beleid.

Aanmelden
De bijeenkomst is woensdag 5 februari van 19.00 tot 22.00 uur in het Stadskantoor. Wie mee wil praten kan zich aanmelden per e-mail via informatieavond@weesp.nl. Vermeld als onderwerp van de mail ‘RES Bijeenkomst’.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant