Vorig jaar werd ook een schoonmaakactie gehouden in de '6 Weesper straatjes.'.
Vorig jaar werd ook een schoonmaakactie gehouden in de '6 Weesper straatjes.'.

Meerdere schoonmaakacties tijdens World Cleanup Day

Natuur en Milieu

WEESP Verwarrend is het wel, dat er voor de World Cleanup Day volgende zaterdag  twee aanvangstijden worden gecommuniceerd voor eenzelfde soort actie die grotendeels in dezelfde contreien wordt gehouden. Bovendien dien je bij de ene actie wel zelf wat spullen mee te nemen om op te ruimen en bij de ander niet. Maar dit is geen wedstrijd en schoon zal het er zeker op worden; dat is het doel.

Weesper Bob Gorter was de eerste die in Weesp een actie aanmaakte in het kader van World Cleanup Day. Hij gaat met achttien (aanmelden kan nog) enthousiaste Weespers om 11 uur van start. Verzamelpunt is Toeters&Bellen waar na een korte inleiding de omgeving in groepjes van twee wordt schoongemaakt. Gorter is nog druk met het regelen van onder andere grijpers, maar vraagt aan zijn deelnemers om in elk geval zelf handschoenen en vuilniszakken mee te nemen. Om 13 uur zit deze actie erop.

Nog twee acties
De tweede en derde actie in deze buurt worden geïnitieerd door de gemeente en vinden plaats aan en op de Vecht. Begin- en eindpunt van deze acties is Café ‘t Helletje aan de Stationsweg. Tussen 10.30 en 12.00 uur wordt de omgeving aan de Vecht schoongemaakt en tussen 13.00 en 14.30 uur wordt vanaf een boot en zogeheten Sups de Vecht zelf schoon gehengeld.

Hier blijft het niet bij, want er zijn nog meer acties in Weesp tijdens World Cleanup Day. Zo ruimt Rotary op rond de Stationsweg en er wordt net als vorig jaar schoongemaakt in de ‘6 Weesper straatjes.’

Op www.worldcleanupday.nl staan alle acties in Nederland en hier kunt u zich ook aanmelden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant