Wethouder Bart Heller was maandag in de Paulusschool in Hilversum.
Wethouder Bart Heller was maandag in de Paulusschool in Hilversum. Foto: GAD

E-waste race: Gooise basisscholen gaan elektronische afvalstrijd aan

Natuur en Milieu

WEESP Op een leuke en interactieve manier meer leren over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. Dat is de gedachte achter de zogenoemde E-waste Race voor basisscholen. In Weesp doet de Van der Muelen-Vastwijkschool mee. 

Tien basisscholen uit ‘t Gooi en de Vechtstreek doen mee aan deze leerzame en spannende strijd, die maandag voorzichtig startte met een week vol met gastlessen van de experts van Weee. Komende maandag gaat de strijd echt van start.

Wethouder Bart Heller, van onder meer Milieu en Afval, maandag was tijdens een les te gast op de Paulusschool in Hilversum. Heller sprak de kinderen toe over het belang van het gescheiden inzamelen van E-waste. Ook was hij de zolder opgedoken en heeft zijn E-waste alvast ingeleverd. 

De deelnemende basisscholen gaan vanaf maandag vier weken lang de strijd met elkaar aan door zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in te zamelen of te laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval gemakkelijk aanbieden via www.ewasterace.nl. Leerlingen komen deze spullen dan aan huis ophalen.

(Tekst gaat verder onder de foto)


De E-waste Race Gooi en Vechtstreek, een initiatief van de GAD en Weee, vindt plaats van maandag 13 september tot donderdag 7 oktober. De scholen die in Gooi en Vechtstreek meedoen zijn De Hoeksteen uit Bussum, uit Huizen de Rehobothschool en Montessori de gouden kraal, de Paulusschool en Wilgetoren uit Hilversum, de Curtevenneschool uit Kortenhoef, De Linde uit Loosdrecht, Oranje Nassauschool uit Muiderberg, uit Naarden de Comeniusschool en de Van der Muelen-Vastwijkschool uit Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant