Coördinator fondsenwerving en communicatie Eva Assink van het GNR en voorzitter Eduard Schaepman van de wielerclub.
Coördinator fondsenwerving en communicatie Eva Assink van het GNR en voorzitter Eduard Schaepman van de wielerclub. Foto: GNR

Goois Natuurreservaat ontvangt 9.000 euro van wielerclub voor fietspaden

Natuur en Milieu

REGIO Een cheque van 9.000 euro voor de fietspaden in het Goois Natuurreservaat. Die mocht het GNR ontvangen van de Blaricumse wielerclub Moeke Spijkstra, die dit weekend het tienjarige jubileum vierde.

“Tijdens ons lustrum staan we graag stil bij de prachtige fietspaden van het Goois Natuurreservaat waar onze wielerclub met zoveel plezier gebruik van maakt. Het is nu tijd om iets terug te geven”, aldus voorzitter Eduard Schaepman.

De club met ruim 160 leden uit het hele Gooi hield afgelopen weekend een veiling waarbij zij maar liefst 9.000 euro ophaalde voor dit doel. De cheque werd overhandigd tijdens een lunch afgelopen zondag in de gelijknamige stamkroeg Moeke Spijkstra in Blaricum.

De tachtig kilometer fietspaden in het Goois Natuurreservaat waar de wielerclub wekelijks over fietst zijn gemaakt van Schots granietgruis. Een zeer geschikt materiaal voor de aanleg van de halfverharde fietspaden waar het GNR voor heeft gekozen. Dagelijks fietsen duizenden mensen door de Gooise natuur over de paden, die zijn aangelegd voor recreatief gebruik. 

Steeds drukker
Het Goois Natuurreservaat besteedt veel aandacht en zorg aan onderhoud. Jaarlijks wordt er vanaf maart tot half mei groot onderhoud gedaan. Dat houdt in dat ongeveer tien kilometer fietspad per jaar een nieuwe toplaag krijgt. “Het wordt steeds drukker in de Gooise natuur”, aldus het GNR. “Zo ook op de fietspaden. Er komen steeds meer typen recreanten, waaronder wielerclubs, op steeds meer soorten fietsen. Dat vraagt veel van de fietspaden. De cheque van wielerclub Moeke Spijkstra is dan ook een zeer welkome bijdrage in het vaste onderhoud van de paden.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant