Wat heeft die uil allemaal gegeten?
Wat heeft die uil allemaal gegeten? Foto: Natuurmonumenten - Marc Beenen

Paddestoelen en uileballen: ontdek de herfst in ‘s-Graveland

Natuur en Milieu

REGIO Paddestoelen en uileballen: bij Natuurmonumenten in ’s-Graveland hebben de ze herfst in het hoofd. Pluis op 2 oktober een uilebal uit om te kijken wat daar allemaal in zit, of ga op 8 oktober mee op een paddenstoelenwandeling. Weer of geen weer: er is buiten weer van alles te beleven.

Uitpluizen die hap

Een uil eet kleine dieren zoals muizen en vogeltjes. Af en toe braakt hij een bal uit. Daarin zitten delen die hij niet kan verteren: haren, botjes en schedeltjes. De boswachter weet hier alles van.

Kom op 2 oktober tussen 10 en 12 uur lekker een uilenbal uitpluizen en ontdek wat erin zit. Deze kinderactiviteit in Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland duurt 1 uur en vindt buiten plaats.

Je krijgt je eigen uilenbal om uit te pluizen. Wat vind jij? Met behulp van een zoekkaart kom je erachter wat de uil gegeten heeft. Uitgeplozen? Plak wat je gevonden hebt op een kaartje en neem dat mee naar huis. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 9 jaar. Ben jij 8 jaar en een echte onderzoeker? Dan mag jij je ook inschrijven. Ga daarna gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR of breng een bezoek aan restaurant Brambergen.

Handig om te weten: kinderen kunnen alleen deelnemen onder de begeleiding van een volwassenen. De volwassene hoeft zich niet aan te melden. Warm aankleden is een must, want deze activiteit vindt buiten plaats. Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent. De hond kan deze keer niet mee.

Datum en tijd: zondag 2 oktober van 11.00 uur tot 12.00 uur. Prijzen: Lid € 7.70, niet lid € 11.00
Koop van tevoren je tickets online via de website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ‘s-Graveland. Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80.

Geen zin in uileballen? Doe dan mee met de paddenstoelenwandeling op 8 oktober:

(tekst gaat door na de foto)

Foto: Natuurmonumenten - Nora Otto

Wandel op zaterdag 8 oktober door het herfstbos van Boekesteyn. Geniet tijdens deze 1,5 uur durende activiteit voor volwassenen van de herfst en paddenstoelenpracht op deze buitenplaats in ’s-Graveland.

Leven door dood hout

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen. Wandel mee met de boswachter en ontdek ze allemaal!

Wandeling voor volwassenen. Datum en tijd: Zaterdag 8 oktober van 14:00 tot 15:30 uur
Prijzen: Lid € 7,00, niet lid € 10,00. Koop van tevoren je tickets online via de website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreekHonden kunnen niet mee. Aanwezig een kwartier voor aanvang.
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ‘s-Graveland

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant