Afbeelding
Foto: Bob Awick

GAD: blijf plastic afval scheiden

Natuur en Milieu

REGIO - Volgens het Centraal Planbureau levert het huidige systeem van plastic-inzameling weinig milieuwinst op. De Gewestelijke Afvalstoffendienst, die bij ons het afval ophaalt, legt in een reactie uit waarom we toch vast moeten houden aan het apart inzamelen van kunststof materialen.

Een groot deel van de opbrengst van de PMD-bakken blijkt kwalitatief onvoldoende te zijn om te recycelen, zo blijkt uit de CPB-studie. In een reactie op de website erkent de GAD dat. En toch moeten we doorgaan met het scheiden van plastic afval, zegt de instantie. 

Prikkel weg
Volgens de GAD zit het probleem bij de verpakkingsindustrie. "De hoofdvraag is aan de verpakkingsindustrie en die luidt: zorg voor producten en verpakkingen die te recyclen zijn. Dan is het voor bewoners gemakkelijker om afval te scheiden en halen wij als inzamelaar kwalitatief betere plastics op. Als wij met z'n allen stoppen met het apart inzamelen van kunststofmaterialen, dan is voor de verpakkingsindustrie de prikkel weg om werk te gaan maken van het produceren van goed recyclebaar materiaal die ingezet voor nieuwe producten." 

Lees hier de verklaring van de GAD.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant