Afbeelding
Foto: CDA Weesp

Raad glibbert genuanceerd door strooidebat

Natuur en Milieu

WEESP - Het voorstel van het CDA om meer aandacht te geven aan gladheidsbestrijding op fiets- en wandelpaden kreeg brede steun in de gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder Tuning (GroenLinks) vond de aansporing niet nodig.

CDA-raadslid Cees Sluijk begon met te zeggen dat het geenszins de bedoeling was geweest om kritiek te leveren op de mannen en vrouwen die tijdens de sneeuwval van deze maand bij nacht en ontij  dubbele diensten  hebben moeten draaien om de wegen begaanbaar te houden.

Waar het de partij wel om te doen was: meer aandacht voor stoepen en fietspaden, want daar blijft het nog wel eens te glad.

Kan niet waarmaken
Wethouder Tuning stelde dat er bij elke periode van gladheid direct wordt ingesprongen op klachten en dat er constant wordt geëvalueerd en bijgestuurd. "Fietsroutes worden al gestrooid of geschoven. Wandelpaden is een ander verhaal: daar helpt strooien niet, dus moet je schuiven, maar dat is te arbeidsintensief." Ook zei hij: "We moeten als gemeente geen verwachtingen scheppen die we niet kunnen waarmaken."

Top 20 knelpunten
De raad onderschreef de oproep aan inwoners om zelf de stoep schoon te houden. Verder erkende de raad dat er heel veel goed werk wordt geleverd. Toch vindt ze dat het geen kwaad kan om bij de gladheidbestrijding meer oog te hebben voor de wandel- en fietsroutes. Via een korte enquête moet een top 20 van knelpunten worden opgesteld, waar dan bij de volgende sneeuw- of vorstperiode extra aandacht voor moet komen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant