Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Bodem Nijverheidslaan ernstig vervuild

Natuur en Milieu

WEESP - De werkzaamheden aan de Nijverheidslaan hebben ernstige bodemverontreiniging aan het licht gebracht. Dat meldt de gemeente. Er moeten extra kosten gemaakt worden om de grond te saneren. 

De vervuiling van de grond werd gevonden op het hele deel tussen het Nesland en de Vecht. De grond moet worden schoongemaakt. Mede daardoor kan het werk aan de trailerhelling aan de Vecht pas halverwege februari van start gaan. Het werk duurt drie maanden. Pas als de trailerhelling er staat kan de hele renovatie van de Nijverheidslaan worden afgerond. Het werk zou eerst halverwege maart al worden afgemaakt.

Naast het extra werk staat de gemeente ook voor extra kosten. De kosten komen door het extra werk vanwege de bodemverontreiniging, maar ook omdat de aannemers meer moeten betaald worden nu de markt weer aantrekt. Daarnaast moeten er naast het geplande werk nog enkele noodzakelijke aanpassingen gedaan worden aan het riool. Ook dat kost extra geld. Al met al gaat het om een bedrag van ongeveer 565.000 euro. Een deel van de kosten worden gedekt door potjes die de gemeente al heeft voor onder meer de riolering en een subsidie. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant