Afbeelding
Archieffoto: Christian Pfeiffer

Stukje grond Horn wordt verkocht voor woningbouw

Buurt / wijk

WEESP - Er moeten een paar woningen gaan komen aan de Horn 5, de plek waar vroeger een grote stoomwasserij zat. Dat stelt de gemeente. Het stukje grond gaat verkocht worden voor woningbouw. 

De gemeente heeft berekend dat er twee tot vijf woningen gebouwd zouden kunnen worden, met voldoende parkeerplaatsen er om heen voor de bewoners. 

Veel voorwaarden
Toch wordt het bouwen van woningen op het stukje grond niet makkelijk. Dat heeft alles te maken met de grootte van de grond, de ligging en de smalle aanvoerstraten om de grond heen. Mede daardoor heeft de gemeente het plan om de grond te verkopen voor 'collectieve zelfbouw'. De toekomstige bewoners kunnen dan zelf gaan bouwen. Maar daar kleven wel veel voorwaarden aan, onder meer op het vlak voor duurzaamheid. 

Eerst nog saneren
Voordat er überhaupt gebouw kan worden moet de grond nog verder gesaneerd worden. Daar wordt nu aan gewerkt en het gaat goed. De gemeente verwacht dat de sanering eind dit jaar of begin volgend jaar klaar is. Daarna kan de grond verkocht en overgedragen worden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant