De Marokkaanse gemeenschap in Weesp bouwt deze nieuwe moskee aan de Nijhoffstraat.
De Marokkaanse gemeenschap in Weesp bouwt deze nieuwe moskee aan de Nijhoffstraat. (Foto: André Verheul)

Laatste hand aan Assoenatmoskee wordt gelegd

  Nieuwbouw

WEESP - De bouw van de Assoenatmoskee aan de Nijhoffstraat vordert met rasse schreden. Als alles volgens plan verloopt gaat het gebedshuis vlak na de zomervakantie open. 

Er wordt momenteel nog stug door gebouwd. Het gaat om de laatste werkzaamheden voordat het gebouw wordt opgeleverd. Voor het moskeebestuur rest alleen nog de aanvraag van een benodigde gebruiksvergunning, waarmee de moskee ook echt als gebedshuis gebruikt kan worden. De vergunning is al aangevraagd. "Zodra we die vergunning binnen hebben, kunnen we de moskee ook echt gebruiksklaar maken", zegt Mohamed Ouardi van het moskeebestuur. 

Als de moskee straks in gebruik wordt genomen, hoopt Ouardi dat ook mensen die de moskee niet zo snel zouden bezoeken eens binnen komen lopen. "Iedereen met een andere godsdienst is natuurlijk welkom en we hopen dat door de nieuwe moskee de scheiding tussen moslim en niet-moslim kleiner wordt. Bij ons gaat het niet alleen om de godsdienst, maar ook om nader tot elkaar te komen, want we wonen allemaal in Weesp."

Lees verder in de digitale editie


14 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail