Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe Brede School wordt duurzaam en fris

Algemeen

WEESP - De nieuwe Brede School in Weespersluis houdt rekening met de maatstaven van een 'Frisse School'. De gemeenteraad trekt er extra geld voor uit.

De Frisse School is een overheidsproject dat zorgt voor een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur en comfort, licht en geluid.

Lesje 'fin de siècle'
Voor de hand ligt, dat de oudste leerlingen van deze school een extra lesje 'fin de siècle' krijgen, want in die bouwstijl wordt hun schoolgebouw opgetrokken. Een rijk gedecoreerde stijl met veel variëteit, in aansluiting op de rest van de nieuw te bouwen wijk.

In Weespersluis worden in de komende jaren in totaal 2750 woningen gebouwd. De brede School wordt een integrale voorziening in deze nieuwe wijk, waarin twee basisscholen, een sporthal met dorpshuisfunctie, voorziening voor vroeg voorschoolse educatie, buitenschoolse opvang en een verenigingsruimte komen. Net als de wijk, wordt de school in fases gebouwd.

Architect
Op dit moment worden een architect, projectmanager en verschillende adviseurs geselecteerd. Beoogde aanvang van de ontwerpfase is begin 2018, meldt de gemeente.

Tijdelijke school
In Gebouw Papelaan 99 komt eerst een tijdelijke school, waar het toenemende aantal leerlingen uit Leeuwenveld en Weespersluis terecht kan totdat de nieuwbouw gereed is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant