Afbeelding
Foto: Pixabay

Opvang kwetsbare peuters bij alle voorscholen

Algemeen

WEESP - De opvangmogelijkheden voor peuters met een ontwikkelingsachterstand wordt volgend jaar verruimd. Dat is het gevolg van landelijke wetgeving en een daarop inhakend besluit van de Weesper gemeenteraad,

Sinds dit jaar is er geen verschil meer tussen peuterspeelzalen en kinderopvang waar het om het aanbod voor peuters gaat (leeftijd van 2 tot 4 jaar). De nieuwe naam voor het aanbod voor peuters is peuteropvang. Een aanbod voor peuters met een ontwikkelingsachterstand (Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) indicatie) is onderdeel van het gemeentelijk beleid.

Alle locaties
De VVE-indicatie wordt afgegeven door het consultatiebureau wanneer er grote ontwikkelingsachterstanden worden gesignaleerd, primair op taalgebied. Elke gemeente is verplicht om een aanbod voor deze kwetsbare doelgroep te organiseren. Tot op heden werd VVE aangeboden door de peuteropvanglocaties Jacinta, Schatjesrijk en Onder Moeders Paraplu. Vanaf 2019 mogen alle locaties voor peuteropvang in Weesp een gesubsidieerd VVE-aanbod verzorgen, mits ze op voorhand positief zijn geïnspecteerd door de GGD op de wettelijke en gemeentelijke kwaliteitseisen.

De manier waarop de gemeente subsidie verstrekt ligt vast in een verordening, te vinden op de gemeentelijke website: www.weesp.nl/verordeningen. Ouders kunnen vanaf 2018 ook voor de peuteropvang 'Kinderopvang Toeslag' aanvragen bij de Belastingdienst.

60 peuters
Weesp telt ongeveer 60 peuters met een VVE-indicatie, zo meldt de gemeente. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant