Afbeelding

Het herkennen van een betrouwbare slotenmaker

Advertorial

Is jouw huissleutel afgebroken bij het opendraaien van het slot? Ben je jouw sleutel verloren waardoor je niet jouw woning in kunt? Heb je een nieuw slot nodig? Voor al deze problemen kun je een slotenmaker inschakelen, maar in alle hectiek moet je niet een slotenreparateur benaderen die achteraf malafide blijkt te zijn. Je hebt dus een betrouwbare slotenmaker nodig zoals bijvoorbeeld slotenmaker Amsterdam, ook als je in Weesp woont. 

Er zijn constant onbetrouwbare slotenmakers actief door heel Nederland, dus je moet eigenlijk altijd waakzaam zijn. Zulke oplichters zijn erg inventief en zorgen er regelmatig voor dat mensen slachtoffer worden van criminele praktijken. Gelukkig kun je malafide slotenmakers herkennen. Controleer op deze signalen zodat je een slotenreparateur benadert die betrouwbaar is.

Allereerst is het aan te raden om te kijken naar de keurmerken van de slotenmakers. Je kunt bijvoorbeeld zeker vertrouwen op een slotenmaker die is aangesloten bij het NSSG, al is dit geen officieel keurmerk. Het NSSG staat voor het Nederlands Sleutel- en Sloten Specialisten Gilde. Slotenreparateurs die hierbij aangesloten zitten zijn zeker betrouwbaar te noemen. Naast dit keurmerk is het ook verstandig om te controleren op het Politiekeurmerk Veilig Wonen, wat gegeven wordt aan veiligheidssloten van betrouwbare slotenmakers. Zo een bedrijf gebruikt tevens uitsluitend sloten die SKG goedgekeurd zijn, wat staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

Naast de keurmerken is het ook verstandig om de beoordelingen van klanten te checken. Dit kun je natuurlijk gemakkelijk doen op het internet. Als de slotenmaker goed is dan zul je vele positieve recensies tegenkomen. Als je geen beoordelingen ziet of juist veel negatieve reacties dan is het zeker geen goed idee om in zee te gaan met deze slotenreparateur.

Bovendien zal de uitstraling van de slotenmaker ook veel zeggen over hoe betrouwbaar het is. Malafide slotenmakers worden vaak aangestuurd door een centrale, wat zich bovendien regelmatig in het buitenland bevindt. Hierdoor is het contact over het algemeen onpersoonlijk. Daarnaast zal de auto waarin de slotenreparateur bij jou komt waarschijnlijk geen echte bedrijfsauto met logo zijn, maar een relatief standaard auto. Het kan zelfs zo zijn dat deze auto een buitenlands kenteken is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant