Afbeelding

De drie beste motoren van 2020

Advertorial

Elk jaar komen er weer nieuwe motoren op de markt, dit is in 2020 niet anders. In dit artikel tonen we drie prachtige modellen aan die dit jaar uitkomen. Wereldberoemde merken als Honda, Ducati en Kawasaki zullen voorbij komen, dus je weet direct al dat dit echte racemotoren zijn.

KAWASAKI Z H2

De eerste motor die getoond wordt in dit artikel is de Kawasaki Z H2. Naakt kun je dit exemplaar kopen voor 20 duizend euro. Hierbij houdt naakt in dat het de standaardmodel is van de Kawasaki Z H2. Het heeft een zwarte kleur, maar is ook verkrijgbaar in zwart met rood en zwart met groen. Hiervoor zul je wat meer moeten betalen. De Kawasaki Z H2 is supercharged en heeft een cilinderhoud van maar liefst 998 cm³. Het maximum vermogen van de motor is 147,1 kW oftewel 200 PK.

HONDA CBR1000RR-R FIREBLADE

De Honda CBR1000RR-R Fireblade mag ook zeker niet missen op deze lijst. Om op dit prachtige monster te kunnen rijden moet je maar liefst 30 duizend euro neerleggen. Hierbij kun je kiezen tussen de Matte Pearl Morion Black en de Grand Prix Red variant. Deze hebben respectievelijk een zwarte en een rode kleur. Beide varianten van de Honda CBR1000RR-R Fireblade kosten evenveel. Honda heeft deze motor speciaal geproduceerd voor het circuit. "Bijvoorbeeld een motor van 1000 cc. Zie: problemen 217 pk. en heeft titanium drijfstangen en gesmede aluminium zuigers die vaak breken. Ze kunnen gemakkelijk worden gerepareerd en details zijn te vinden in verschillende winkels, bijvoorbeeld op de website www.autodoc.nl.

DUCATI STREETFIGHTER V4

Naast de Kawasaki Z H2 en de Honda CBR1000RR-R Fireblade mag de Ducati Streetfighter V4 ook niet ontbreken bij dit overzicht. Het is gebaseerd op de Panigale V4, maar toch wel verschillend. Zo de Streetfighter V4 heeft het geen kuipen en geen hoog, breed stuur, wat de Panigale V4 juist wel heeft. Natuurlijk liegt de prijs er bij de Ducati Streetfighter V4 ook niet om, voor dit exemplaar van het Italiaanse merk betaal je namelijk bijna 23 duizend euro. Voor dit bedrag komt de motor in een rode kleur. Overigens kun je ook de Streetfighter V4 S aanschaffen. Dit kost net wat meer, je legt er namelijk ruim 26,5 duizend euro voor neer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant