Afbeelding

Genoeg van je staycation, weekendje weg werkt!

Advertorial

Staycation, daar is niets mis mee. Wie toch op een gegeven moment de kriebels krijgt, wordt aangeraden er een weekendje tussenuit te gaan. Heerlijk toch! 

Natuurlijk is het heerlijk om in je eigen achtertuin vakantie te vieren. Mits de zon zich laat zien natuurlijk. Je hebt een heerlijke loungeset aangeschaft, misschien een zwembadje voor de kinderen en de hangmat doet ook goede zaken. 

Je hebt heerlijk alles bij de hand, hoeft niet heen en weer te sjouwen met een luiertas en maaltijden thuis laten bezorgen, daar zit je ook niet mee. Dat koken dat komt wel weer. Kortom; thuis vakantie vieren is zo gek nog niet. 

Toch is het voor te stellen dat je, na twee weken tuin, wel iets anders wilt. Tenslotte draai je nog altijd die wasjes, dek je dagelijks de tafel en moet de vuilnisbak aan de straat. Rust? Die krijg je wel, maar voel je het ook? 

Neem niet te veel bagage mee, een weekendtas is genoeg

Een weekendje weg kan dan wonderen doen. Juist omdat je dan niet in de verleiding komt om alsnog die was te gaan doen, wat je met twee weken kamperen ook niet kunt laten. Een weekendje weg, laat alle teugels vieren en met niet al te veel bagage in je weekendtas, kom je al een heel eind. 

Zo’n drie dagen op pad brengt je misschien net over de grens naar Duitsland of België of je blijft gewoon in eigen land. Er is genoeg te verzinnen. Verder weg kan natuurlijk, maar dan ben je mogelijk genoodzaakt het vliegtuig te pakken. Ook dan kun je met slechts één travelbag al een heel eind komen, maar vliegen is momenteel voor veel mensen niet de eerste keus. 

Voordelen op een rij

Veel Nederlanders kiezen ervoor om met eigen auto naar een fijne locatie te rijden en even de boel de boel te laten. De voordelen? We zetten ze voor je op een rij. 

1. Pure ontspanning

Een weekendje weg voelt vaak bij thuiskomst alsof je veel langer bent weggeweest. Zo werkt het nu eenmaal, dus waarom zou langer gaan en meer kosten maken. Dit is een prima manier om je thuisvakantie af te wisselen met een tripje. 

2. Met eigen vervoer

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar het kost je zelden zoveel als een tweeweekse vakantie. Ga je met eigen vervoer, zoek dan uit waar je goedkoop of gratis kunt parkeren. Huur een fiets en verplaats je op die manier in de regio. 

3. Zelf koken

Sta je drie dagen op een camping of huur je een huisje?  Dan is zelf koken natuurlijk goedkoper dan uit eten gaan. Moet je dat wel willen? Juist buiten je eigen keuken is koken gewoon veel leuker. Neem er de tijd voor en geniet ervan. 

4. Gratis

Zoek van tevoren uit wat er allemaal te doen is en als we het toch over die kosten hebben; er is best veel gratis. Door op het laatste moment voor een activiteit te kiezen, betaal je soms de hoofdprijs. Maar met een beetje speuren, kan het ook anders. Zo zijn stadswandelingen vaak gratis en heb je meteen de stad goed gezien en veel informatie gekregen en kun je online ook kortingsbonnen voor andere zaken zoals een museumbezoek scoren. Het is gewoon even moeite doen, maar het kan je veel geld schelen.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant