Afbeelding

Wat zijn de voordelen van het wonen en werken onder hetzelfde dak?

Advertorial

In het verleden maakten we regelmatig gebruik van een concept waarbij we woonden en werkten onder hetzelfde dak. Een tijdje geleden kwam hier echt een einde van. 

Destijds moest het juist steeds meer plaats maken voor hippe en externe werkplekken zoals de kantoren in Amsterdam Zuidoost. Als inwoner van Weesp kun je hier natuurlijk terecht voor je werk. Toch kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om weer een kantoor of werkplek in te richten in huis. Dit komt natuurlijk ook zeker door de pandemie, maar deze trend was ook al zeker zichtbaar voordat het coronavirus de hele wereld in één klap veranderde. Het wonen en werken onder hetzelfde dak heeft namelijk een paar handige voordelen, zoals je in dit artikel kunt lezen. 

Het bespaart geld

Als je woont en werkt in hetzelfde gebouw dan zul je minder geld uitgeven. Dit komt doordat je geen kantoor hoeft te huren, terwijl je natuurlijk ook geen vervoer nodig hebt om op het werk te komen. Je zult je auto daardoor dus minder gaan gebruiken, wat geld zal besparen. Sterker nog, je zou zelfs je vierwieler kunnen verkopen. Dat is pas een goede besparing! 

Door te werken vanuit huis zul je natuurlijk wel meer stroom gaan verbruiken in je woning. Deze extra kosten zullen daarentegen totaal niet opwegen tegen de kosten van het huren van een externe werkruimte. Hierdoor kun je dus geld besparen, wat je vervolgens kunt gebruiken om te investeren in je eigen bedrijf of je woning. 

Het verkort reistijd

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel dat ze niet genoeg tijd hebben om quality time door te brengen met hun familie en vrienden. Door wonen en werken te combineren zul je dit probleem eigenlijk oplossen. Dit komt natuurlijk doordat je korter hoeft te reizen naar je werkplek. Nou, je hoeft in principe helemaal niet meer te reizen als je vanuit huis werkt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je meer vrije tijd hebt te besteden, wat je kunt spenderen aan je geliefden. Als je iets vergeten bent dan ben je bovendien binnen een mum van tijd bij je werkplek waardoor je dit op kunt lossen. Dit is natuurlijk ook extreem handig. Wonen en werken onder hetzelfde dak zorgt voor minimale tijdverspilling en maximale tijdsbeleving. 

Het zorgt voor flexibele werktijden

Een ander groot voordeel van het hebben van een kantoor in je eigen huis is dat je helemaal geen rekening hoeft te houden met de normale kantooruren die we in ons land kennen. Je kunt immers helemaal zelf bepalen wanneer je aan de slag wilt gaan met de taken die je hebt opgesteld in je to do list. Dit is al helemaal het geval als je een eigen bedrijf hebt, je bent dan natuurlijk echt eigen baas. Uiteraard is de kans groot dat je dan nog wel verantwoordelijkheden en deadlines hebt, want je zult natuurlijk wel klanten willen vinden. Alsnog kun je zelf bepalen wanneer je echt wilt gaan werken.

Het verbetert productiviteit

Doordat het mogelijk is om helemaal zelf te bepalen wanneer je aan het werk wilt gaan bij het kantoor in je eigen woning, zal dit er ook voor zorgen dat je productiviteit omhoog gaat. Je zult immers zelf heel goed weten wanneer je het productiefst bent, dus je kunt op deze momenten aan de slag gaan met de klussen. Zo zou het kunnen dat je echt een vroege vogel bent en het meest zult doen in de ochtend. Zet de wekker dan vroeg om volop profijt te kunnen maken van deze uurtjes.  Anderen werken juist liever in de avond of zelfs nacht, wat natuurlijk ook mogelijk is als je woont en werkt onder hetzelfde dak.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant