Afbeelding

Wat zijn de voordelen van bedrukte waterflessen voor zowel gebruikers als adverteerders?

Advertorial

Herbruikbare waterflessen zijn tegenwoordig overal te vinden. Ze zijn populair bij atleten, studenten en forenzen, maar ook zelfs bij de algemene bevolking. Dat is de reden waarom zoveel adverteerders steeds vaker kiezen voor waterflessen bedrukken en waarom ze de ouderwetse, op maat gemaakte mok hebben overtroffen als een favoriet promotieartikel of relatiegeschenk voor drinkgerei. Er zijn daarnaast nog meer redenen waarom je als adverteerder promotionele waterflessen waarop het logo van je bedrijf gedrukt is te gebruiken in je volgende reclamecampagne. Ze hebben namelijk een aantal voordelen waardoor ze ideaal zijn voor zowel adverteerders als gebruikers.

Voordelen van waterflessen bedrukken voor adverteerders

1. Bedrukte waterflessen zijn kosteneffectief. Inclusief het logo of een tekst kost het in principe maar een paar euro. Dit is vergelijkbaar met de kosten van die andere oude reclamefavoriet, de promotionele keramische mok. De waterflessen wegen desondanks een stuk minder, dus ze zijn over het algemeen minder duur om te verzenden en te vervoeren naar externe evenementen. Ze geven je bedrijf daarnaast een grote bekendheid voor het uitgegeven geld. Bovendien heeft je promotionele waterfles het potentieel om honderden keren te worden gebruikt met dus honderden kansen op bekendheid van je merk en meerdere jaren of langer mee te gaan. Het kan daarnaast worden gerecycled wanneer het uiteindelijk het einde van zijn levensduur bereikt.

2. Je maakt met de waterflessen deel uit van de beweging naar een gezondere, groenere planeet. Bedrijven bepalen de norm als het gaat om goed beheer van de hulpbronnen van de aarde. Wanneer je opkomt voor een gezondere planeet, heeft dat een rimpeleffect en merken consumenten dat. Je invloed is waarschijnlijk groter dan je je realiseert als het gaat om het aanmoedigen van mensen om voor de aarde te zorgen, wat zeker zal leiden tot meer klanten.

Voordelen van bedrukte waterflessen voor gebruikers

1. Kraanwater is net zo veilig als, en soms veiliger dan, promotioneel flessenwater. Verrassend genoeg is water in een flesje niet altijd puur bronwater zoals consumenten soms denken. Naar schatting komt 25 procent van het flessenwater dat in de winkels verkrijgbaar is rechtstreeks uit de kraan. Bovendien vermeldt ongeveer 18 procent van de bottelaars de bron van het water helemaal niet op hun etiketten en sommige flessenwater bevatten zelfs synthetische chemicaliën. Als je kraanwater thuis uit een betrouwbare bron komt, kun je dat beter drinken omdat je beter kunt controleren wat er echt in zit.

2. Minder afval van waterflessen. Jaarlijks worden er naar schatting 38 miljoen wegwerpflesjes weggegooid. Velen eindigen op lokale stortplaatsen. Sommigen halen het recyclingdepot en misschien is dit beter dan naar de stortplaats gaan. Maar het gebruik van herbruikbare waterflessen kan helpen om het aantal weggegooide waterflessen te verminderen. Elke keer dat je de bedrukte waterfles die je hebt gekregen van een bedrijf gebruikt, hoef je je geen zorgen meer te maken over eenmalig gebruik. Met andere woorden, je zorgt ervoor dat we wat beter omgaan met het milieu door de bedrukte waterflessen te gebruiken voor een langere periode.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant