Afbeelding

Gooise Meren wacht nog steeds op Weesper geld

Politie

WEESP - Buurgemeente Gooise Meren wacht nog steeds op een geldbedrag dat het hoort te ontvangen van de gemeente Weesp vanwege gemaakte kosten rond de Bloemendalerpolder. Dat laat het gemeentebestuur van Gooise Meren weten na vragen van de lokale VVD. 

De gemeente Weesp moet Gooise Meren compenseren omdat de toenmalige gemeente Muiden kosten heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. De polder was voor de fusie deels Weesper en deels Muider grondgebied. De gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Na de fusie kwam er echter een grenscorrectie en werd de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp, waardoor Muiden dus kan fluiten naar het terugverdienen van haar geld. 

Gesteggel over hoogte bedrag
Er wordt al veel langer gesteggeld over het terugbetalen van dat geld. De gemeente Gooise Meren stelt recht te hebben op anderhalf miljoen euro, de gemeente Weesp stelt dat het net wat meer dan een ton euro hoort te betalen. Dat getouwtrek duurt voort.

Voor zomerreces meer bekend
De gemeente Gooise Meren heeft afgelopen december en januari nogmaals gepleit waarom het recht heeft op meer geld dan de ton van Weesp. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland moet nu een oordeel vellen. Dat gebeurt waarschijnlijk nog voor het zomerreces. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief