Politie Weesp komt gestolen Porsche veiligstellen.
Politie Weesp komt gestolen Porsche veiligstellen.

Geparkeerde Porsche blijkt gestolen

Politie

WEESP De eigenaar van een Porsche 912 uit 1969 is blij met de oplettendheid van een bewoner van de Heemraadweg. De man wist niet dat zijn oldtimer sportwagen was gestolen. 

De Heemraadwegbewoner zag de Porsche dinsdag in een parkeervak staan toen hij 's ochtends vroeg naar zijn werk ging. De Weesper vond het raar: hij had de auto nooit eerder in de buurt gezien en bovendien stond de fraaie oldtimer onder een rijtje bomen waar geen buurtbewoner wil parkeren vanwege de vogelpoepoverlast. 

Eigenaar aan de lijn
Toen de Weesper 's avonds thuiskwam stond de sportwagen er nog steeds. Ook zag hij dat het portier aan de bestuurderskant niet helemaal dicht zat. Hij belde naar de politie om het kenteken door te geven. De agent die het ging uitzoeken, zette de Weesper in de wacht. Tot zijn verbazing kreeg hij 30 seconden later de eigenaar zelf aan de lijn. 

Porsche is veiliggesteld
De man is op vakantie en wist niet dat iemand er met zijn Porsche vandoor was gegaan. Daarom stond de oldtimer ook niet als gestolen te boek. Na hun telefoongesprek kwam de Politie Weesp ter plaatse. Die heeft de auto veiliggesteld, zodat de rechtmatige eigenaar de sportwagen na zijn vakantie kan komen ophalen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant