Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesper (21) cel in voor nep-liquidatie

Politie

WEESP - Een Weesper van 21 jaar moet van de rechter 137 dagen de cel in voor zijn aandeel in een nep-liquidatie. Dat meldt RTV Oost.

De Weesper pleegde samen met een 24-jarige man uit Groningen vorig jaar augustus een 'moordaanslag' op een Zwolse rapper. Die bleek echter in scène gezet.

Verklaring
De Weesper werd snel na de aanslag aangehouden maar hield maanden zijn mond. Toch verbrak hij onlangs zijn stilzwijgen en legde een verklaring af toen hij hoorde dat hij mogelijk voor jaren achter de tralies zou verdwijnen. Hij biechtte op dat de hele zaak een toneelstukje was. De rapper zelf had het plan bedacht en geholpen bij de voorbereidingen.

Vrijspraak en celstraf
De Weesper en de Groninger werden door de rechter vrijgesproken van de moordpoging, omdat de hele liquidatie in scène was gezet. Ze kregen beide wel een celstraf van 137 dagen voor wapenbezit en openlijke geweldpleging.

Rapper
Het OM heeft eerder al laten weten dat zij onderzoekt of ze de rapper kan vervolgen voor het doen van een valse aangifte. Te meer omdat het hele verhaal ook veel onrust heeft veroorzaakt. De vriendin van de rapper en de kinderen zagen het voorval gebeuren en zijn behoorlijk in paniek geraakt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant