Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesper voor de rechter wegens mishandeling

Politie

WEESP Een 42-jarige Weesper hoort binnenkort welke straf er tegen hem wordt geëist voor het mishandelen van zijn levensgezel. 

De man zou zijn partner tussen december 2018 en februari 2019 meerdere keren hebben gemolesteerd. Het slachtoffer werd onder meer geschopt en op de grond gegooid. Ook zou hij haar aan haar haren hebben getrokken en op haar zijn gaan zitten. Later zou hij het slachtoffer ook nog hebben bedreigd door te zeggen: "... anders sla ik je dood". 

De Weesper moet deze week in Almere voor de rechtbank verschijnen. Dat is juist in de periode dat het Weesper stadhuis oranje uitgelicht is om de actie 'Orange the World' te ondersteunen. Dat is een wereldwijde actie van de VN om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Het oranje licht blijft aan tot 10 december; de Internationale dag van de rechten van de mens.

In de Gooi en Vechtstreek maakten vorig jaar 80 mensen, waarvan het overgrote deel vrouw, melding bij de politie van verkrachting, aanranding en schennis van de eerbaarheid. Een veel groter aantal vrouwen werd slachtoffer van huiselijk geweld.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant