Afbeelding
Foto WeesperNieuws

Minder woninginbraken, maar dief meestal gevlogen

Politie

WEESP - Acht van de tien woninginbraken in Weesp blijven onopgehelderd. En daarmee scoort Weesp relatief nog goed ook. Het aantal woninginbraken loopt hier de laatste drie jaar overigens flink terug.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, die door RTL Nieuws per gemeente op een rij zijn gezet. 

Opgehelderd
Van de 255 woninginbraken die er in de afgelopen drie jaar in Weesp zijn geregistreerd, zijn er 45 opgehelderd. Dat is ruim 17% en daarmee overlegt de politie voor Weesp relatief gezien nog hoge cijfers. In andere gemeenten in onze regio en ook in het land dit dat ophelderingspercentage vaak aanzienlijk lager. Er zijn zelfs gemeenten waar helemaal nooit een inbreker wordt gepakt.

Minder inbraken
De prognose is dat het aantal woninginbraken in Weesp in 2019 uitkomst rond de 50. Dat is de helft van het aantal in 2016, toen Weesp een enorme piek beleefde. Sindsdien loopt het aantal inbraken per jaar terug. Met een jaargemiddelde van 79 inbraken per 10.000 woningen ligt het inbraakrisico toch nog steeds hoger dan het landelijk gemiddelde.

Ranglijst
Volgens RTL Nieuws is Weesp op de ranglijst van ruim 2.000 woonplaatsen met meer dan 100 woningen terug te vinden op plaats 236. Bovenaan de ranglijst staat Haarlemmerliede, waar het inbraakrisico ruim vijf keer hoger is dan gemiddeld. Ten opzichte van het gemiddelde inbraakrisico van de provincie Noord-Holland doet Weesp het slechter.

Drugshandel
De geregistreerde criminaliteit in Nederland daalt, maar drugs- en wapenhandel lijken bezig aan een opmars. De verwachting is dat ook in Weesp de drugshandel stijgt ten opzichte van vorig jaar, zo meldt RTL Nieuws.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant