Afbeelding
Archieffoto: WeesperNieuws

Auto schiet achteruit het fietspad op: 'bedankt voor alle hulp'

Politie

WEESP Een 93-jarige Weesper is donderdagmiddag met zijn auto het fietspad en de stoep opgeschoten bij winkelcentrum Hogewey. Niemand raakte gewond, maar zijn auto en een fiets hebben flinke schade. 

De hoogbejaarde Weesper stond met zijn auto in de betaald parkeren-strook voor de Deen en de Gall & Gall. Toen hij wilde wegrijden, schoot zijn auto achteruit het fietspad en de stoep op, waarbij hij tegen een geparkeerde fiets aanreed. Hierdoor kon het portier aan zijn kant niet meer open. Omstanders schoten de man en zijn geschrokken echtgenote te hulp. 

Aardige mensen
"De hulpdiensten werden gebeld, we kregen een glaasje water en iemand bleef met ons praten en ons geruststellen tot de politie kwam", blikt de man dankbaar terug. "Fijn dat er nog zulke aardige mensen zijn." De politie heeft de auto laten wegslepen en het rijbewijs van de man ingenomen.

Rijtest
De man noemt zichzelf een zeer ervaren automobilist: "Volgens mij ligt het aan de auto, maar ik heb mijn hoge leeftijd niet mee. Dit zou wel eens mijn laatste ritje geweest kunnen zijn." Hij hoopt dat de politie ontdekt dat er een technisch defect was en/of dat hij met een rijtest mag laten zien dat hij nog goed kan rijden: "Door de auto zijn we nog erg zelfstandig en mobiel. Als ik niet meer mag rijden maakt dat alles een stuk lastiger."  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant