Afbeelding

Inleveractie wapens van start gegaan

Politie

WEESP In het kader van de landelijke campagne om wapens in te leveren kunnen ook inwoners van Weesp deze week (anoniem en straffeloos) wapens inleveren.

De actie duurt tot en met 17 oktober. Het inleveren van wapens kan op politiebureaus in de regio, waarvan Politiebureau Amsterdam Zuidoost-Bijlmermeer en Politiebureau Naarden het dichtstbij zijn. De inleveractie maakt deel uit van de Week van de Veiligheid, en is een vervolg op een inleveractie van vorig jaar.

De inleveractie geldt voor alle wapens zoals vuurwapens en (kap)messen. Ook antieke wapens en verzamelingen kunnen worden ingeleverd. De meeste wapens kunnen worden ingeleverd door deze zelf in een wapenbox te doen. Vanwege de veiligheid worden onder andere pistolen, geweren en handgranaten opgehaald door de politie in burger. Bij de vuurwapens zal ook onderzoek worden gedaan om vast te stellen of het wapen is gebruikt bij een misdrijf.

Meer informatie over het inleveren van wapens en de locatie van de inleverpunten is te vinden op www.amsterdamontwapent.nl en www.dropjeknife.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant