Afbeelding
Foto: Pixabay

Zes jaar cel voor verkrachtingen in Weesp en Amsterdam

Politie

WEESP De rechtbank Midden-Nederland heeft de 43-jarige Melvin P. tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. De man verkrachtte in 2020 zijn toenmalige vriendin in Weesp.

Voor die verkrachting en voor een verkrachting in 2013 van een 19-jarige Australische toeriste eiste de openbaar aanklager al eerder zes jaar celstraf, waartoe de man nu dus veroordeeld is.

Het Weesper slachtoffer had voordat het incident vorig jaar voorviel, vijf jaar een relatie met de verdachte. Een relatie waaruit in 2019 een dochtertje werd geboren. De relatie kende veel ups-and-downs maar die zondag 5 juli 2020 veranderde haar leven met de verdachte voorgoed. Die dag werd zij tegen het einde van de dag door P. vanuit Weesp met de auto opgehaald van een familiefeestje in Lelystad. Het stel kreeg ruzie en eenmaal thuis sloegen bij P. de stoppen door. Hij gooide de vrouw tegen de grond, trok haar nek naar achteren en bond haar handen vast. In de slaapkamer duwde hij haar hoofd in het kussen en verkrachtte haar met geweld. Toen zij probeerde te ontsnappen, pakte hij een mes, zette dat op haar keel en verkrachtte haar opnieuw. 

Uiteindelijk wist de vrouw het huis te ontvluchtten. Op blote voeten en met het touw nog om haar hand rende zij richting de snackbar in het winkelcentrum van Weesp. Zij belde haar familie die de politie inschakelde. Ondertussen was P. haar gevolgd en terwijl hij haar vanuit de snackbar aan haar arm weer richting de woning sleurde, werd hij door de politie aangehouden. 

Een paar dagen na zijn aanhouding in juli vorig jaar kreeg het cold case team bericht dat er een match was tussen het DNA van verdachte en het DNA van een vermoedelijke verkrachter van een 19-jarige Australische toeriste die in 2013 in Amsterdam op vakantie was. De vrouw had toentertijd aangifte gedaan. Zij was na een avondje stappen door een voor haar onbekende taxichauffeur meegenomen zijn naar een afgelegen plek in Amsterdam en daar zijn verkracht. 

“Twee heftige verhalen waar de emoties van afdruipen”, zei de officier van justitie eerder over de zaak. Zonder af te doen aan de ernst van de verkrachting van de toeriste, lag de nadruk tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak op 27 oktober op het geweld dat hij toepaste op zijn ex-vriendin. De vrouw heeft nu nog steeds lichamelijke klachten en het is de vraag of zij ooit volledig zal herstellen.

Ondanks de ontkenningen van P. - volgens hem zou de verkrachting in Amsterdam een valse beschuldiging zijn en zou de seks bij de verkrachting in Weesp vrijwillig zijn geweest - acht de rechtbank beide zaken bewezen. Naast de celstraf heeft de rechter ook een gedragsbeïnvloedende maatregel opgelegd, waardoor de man na zijn detentie onder toezicht kan blijven staan. Ook moet hij beide slachtoffers een schadevergoeding betalen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant