Echtpaar Zondergeld overvallen in huis

  Politie

WEESP - Het echtpaar Zondergeld uit Weesp is op 11 december vorig jaar overvallen in hun woning. Dat was tien dagen voor ze ereburgers van Weesp werden. De bewoners betrapten de daders op heterdaad toen ze terugkwamen van een verjaardagsfeest. De politie vraagt nu aandacht voor de zaak in het opsporingsprogramma Bureau NH.

Rond 22.30 uur kwam het echtpaar Zondergeld nietsvermoedend thuis. Zodra ze de voordeur openden, stonden ze oog in oog met twee inbrekers. "De overvallers schreeuwden naar ons 'Dit is een overval!'", vertelt Gjalt Zondergeld in het opsporingsprogramma Bureau NH. "De overvaller die voorop liep, een wat kleinere man, zwaaide met een klein mes en duwde mij aan de kant." 

Gestoken
Ook de vrouw van Zondergeld wordt bruut opzij geduwd. Er ontstaat een worsteling waarbij ze in haar vinger wordt gestoken met het mes. Het echtpaar wordt de voortuin in geduwd en de daders rennen vervolgens weg.
Het tweetal bleek het huis te zijn binnengedrongen door een klein raampje boven de tuindeur. De ravage in de woning is groot. Het hele huis ligt overhoop. Ook is het echtpaar nog steeds behoorlijk van slag. "Die schrik zijn we zeker weken lang nog niet kwijtgeraakt." 

Signalement
Beide daders zijn ontkomen. Een van hen is een man van rond de 35 tot 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1,60 tot 1.65 meter lang en hij heeft een lichtgetinte huidskleur. Ook heeft hij een klein ringbaardje. Hij droeg donkere kleding en een beige shirt. De tweede dader is ook tussen de 35 en 40 jaar oud en heeft een lichtgetinte huidskleur. Mensen die meer weten over deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844.

Bureau NH is hier terug te kijken.


7 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

WeesperNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail