Afbeelding
Foto: Spar Veldt

Voor duizenden euro's schade na nieuwe inbraak Spar

Politie

WEESP - Een nieuwe inbraak bij de Spar in Aetsveld vannacht. Spullen stelen konden de daders niet, maar ze veroorzaakten wel heel veel schade. "We zitten met een schadepost van zeker 15.000 euro", vertelt winkeleigenaar Jeffrey Veldt. 

De daders, twee jongens, sloegen vannacht rond 3.35 uur toe. Ze sloegen de glazen schuifdeuren kapot en konden zo de winkel binnenkomen. Een oplettende buurtbewoner zag het gebeuren en belde meteen de politie. Toen de daders doorhadden dat de politie onderweg was, sloegen ze op de vlucht in de richting van de Wiefferingdreef. 

De politie heeft nog lang naar de jongens gezocht. Na de inbraak werd de hele buurt afgezet en werd er zowel op de grond als vanuit de lucht met de politiehelikopter uitgekeken naar de daders, maar zonder resultaat. De politie hoopt dat andere bewoners of passanten de twee nog gezien hebben. De ene dader heeft een klein postuur en droeg een blauwe trui met oranje strepen. De andere dader was wat langer en droeg een donkere joggingbroek en een zwarte jas. Bellen met de politie kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Dezelfde daders
De twee daders waren volgens Jeffrey Veldt van de Spar dezelfde als de eerdere inbraak dit jaar. "Dat staat volgens ons wel vast, want ze droegen ook precies dezelfde kleding. Waarom ze ons toch steeds moeten hebben is me echt niet duidelijk. De beelden kwamen eerder dit jaar al in Opsporing Verzocht. Dus ze hebben wel lef", vertelt de Weesper. 

Schade vandaag nog verholpen
De Spar is vandaag de hele dag druk met de schade, maar is wel gewoon open. "De schuifdeur is kapot. Die kon vanmorgen ook niet meer open. We hebben een bedrijf benaderd om ze eruit te halen. Er komt vandaag nog een nieuwe. Datzelfde geldt voor het rek voor onze tabaksafdeling. Ook dat moet worden vervangen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant