<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul

Pilot bootjes Oudegracht mag voorlopig door

  Politiek

WEESP - De pilot voor bootjes in de Oudegracht mag voorlopig door. De gemeenteraad was woensdag kritisch over het plan, maar zette er nog geen streep door zoals de PvdA graag had gezien.

Het voorstel van de PvdA om het plan nu al te stoppen vanwege de weerstand die er is onder enkele aanwonenden en de Historische Kring Weesp, werd niet door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund.

Plan nog niet definitief
Hoewel de proef volgens het collegebesluit sinds 1 mei officieel van start is, is het hele plan overigens nog niet helemaal definitief. Het nieuwe college van B en W moet nog een uiteindelijke beslissing nemen nadat alle zienswijzen die zijn binnengekomen zijn beoordeeld. Daar staat een termijn van enkele weken voor. Een meerderheid van de raad vindt dat dit proces eerst doorlopen moet worden. 

GroenLinks kreeg wel de steun van de meerderheid van de gemeenteraad bij het voorstel om bij die belangenafweging extra aandacht te geven aan het groene waterleven, duurzaamheid en het historische aangezicht van de Oudegracht.

Nog deze zomer wordt er een definitief besluit genomen door het college.

14 reacties

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.