Afbeelding
Foto: André Verheul

Parkeerplan wordt eerst afgestemd met Amsterdam

Politiek

WEESP - Voor dat de gemeenteraad een klap gaat geven op het verbeterde parkeerplan voor de stad, gaan de parkeerregels eerst besproken worden met de gemeente Amsterdam. Dat meldt het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. 

Het parkeerplan waar nu door Weesp aan gewerkt wordt moet er vooral voor zorgen dat het parkeren beter gereguleerd gaat worden. De hoge parkeerdruk vormt al langer een probleem, elke buurt heeft andere knelpunten. Afgelopen jaar bleek onder meer dat het stationsgebied te maken heeft met langdurig parkerende forenzen en het centrum veel parkerende bezoekers en langparkeerders heeft. Daar moet wat aan gedaan worden. Gedacht kan worden aan meer betaald parkeren of vergunning parkeren op bepaalde plekken.

Regels afstemmen en hulp Amsterdam onderzoeken
De gemeente heeft nu een pakket aan maatregelen bedacht en heeft het parkeerplan zo goed als af, maar voordat de raad daar haar zegje over gaat doen worden de plannen voorgelegd aan de gemeente Amsterdam. Dat heeft alles te maken met de ambtelijke (en uiteindelijke bestuurlijke) fusie met de hoofdstad. Weesp noemt het voor de hand liggen dat bepaalde uitgangspunten met Amsterdam worden afgestemd. Ook gaat er gekeken hoe Amsterdam Weesp eventueel kan helpen met de uitvoering van het parkeerplan. 

Al met al moet het plan halverwege december naar de gemeenteraad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant