Afbeelding
Foto: André Verheul

Amsterdam helpt Weesp met parkeren

Politiek

WEESP - Amsterdam wil Weesp helpen bij de uitvoering van het bij parkeerbeleid. De gesprekken daarover zijn gestart, zegt wethouder Léon de Lange (D66) in ons B en W-gesprek (te beluisteren onderaan dit bericht).

En nee, dat betekent niet dat we bang hoeven te zijn dat we in Weesp tarieven van 7,50 per uur gaan krijgen. De parkeertarieven blijven vooralsnog een zaak van de Weesper gemeenteraad, benadrukt De Lange.

Helpdesk en handhaving
Het gaat om de uitvoering. "Amsterdam is daar heel bedreven in. Denk aan een helpdesk voor vragen over parkeervergunningen. Of aan handhaving." 

Discussienota naar de raad
Het parkeerbeleid in Weesp gaat komend jaar flink veranderen. Afgelopen jaar zijn er onderzoeken gedaan en zijn er gesprekken met inwoners geweest. In december komen B en W met een discussienota naar de gemeenteraad.
Het doel is om de parkeerproblemen in met name in het centrum en in het Herensingelkwartier op te lossen. "Dat kun je alleen maar doen met vergunningparkeren en betaald parkeren" , aldus de wethouder.

Beluister het gesprek
Beluister hier het gesprek met de wethouder. Behalve over parkeren, gaat het ook over de fusie met Amsterdam en de begroting voor 2019.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant