<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Langs de Oudegracht.
Langs de Oudegracht. (Foto: André Verheul)
B&W-gesprek

Bomenbeleidsplan: in tien jaar vierduizend bomen erbij

  Politiek

WEESP - In het komende decennium komen er honderden bomen bij in Weesp. Tenminste, dat zou het gevolg moeten zijn van het Bomenbeleidsplan dat is voorgelegd aan de gemeenteraad.

Weesp telt nu 0,4 boom per inwoner. In het beleidsplan blijft dat de norm in het komende decennium. In die periode komen er uiteindelijk circa tienduizend inwoners bij vanwege de gefaseerde oplevering van de nieuwe wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder.

Als je dan de norm van 0,4 wil houden, betekent dat een toename van 4.100 bomen ten opzichte van nu. "Inderdaad", zegt wethouder Maarten Miner in ons wekelijkse gesprek met B en W. "Meer inwoners betekent dat er bomen bij moeten komen. Daar kun je de gemeente dus aan houden."

Eerst nog naar de raad
Voor het zover is, moet het beleidsstuk eerst door de gemeenteraad. Deze week wordt het besproken in de raadscommissie. Het stuk is ook van belang richting de fusie met Amsterdam. Volgens Miner moet de raad van Weesp heel duidelijk achterlaten hoe het huidige bestuur van Weesp aankijkt tegen, in dit geval, de begroeiing door bomen in Weesp. "We zeggen dus: Amsterdam, neem dit serieus."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.