Ook sport moet voor ieder kind in Weesp bereikbaar zijn.
Ook sport moet voor ieder kind in Weesp bereikbaar zijn.

PvdA: meer steun voor kinderen uit gezinnen met weinig geld

Politiek

WEESP - De Weesper PvdA wil dat kinderen in Weesp die in armoede opgroeien de steun krijgen die ze toekomt. Daarom roept de partij het college van B en W op om maatregelen te nemen om daarvoor te zorgen.

Uit een onderzoek van de Rekenkamercommissie Weesp blijkt dat er nog wel het nodige schort aan het kinderarmoedebeleid in Weesp: ingewikkelde aanvraagformulieren, dure uitgaven die voorgeschoten moeten worden, subsidies die blijven liggen en weinig inzicht op de cijfers.

De PvdA meldt dat zij verbijsterd is over de uitkomsten van het onderzoek.

Kindpakket
"In onze stad groeien ongeveer 400 kinderen op in gezinnen die moeten rondkomen van minder dan 120% van het sociaal minimum (ongeveer drie per klas)", aldus Bert Keesman van de PvdA. Voor deze kinderen is er het Kindpakket, waarmee gezinnen onder meer aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming in de kosten voor kleding, onderwijs, sport en cultuur.

Op de plank
De Rekenkamercommissie vraagt zich af of het Kindpakket wel doel treft. "Er is ongeveer 350 euro per kind per jaar beschikbaar, maar dat geld blijft grotendeels op de plank liggen", zegt Keesman. De PvdA roept het college daarom met een motie op om de kinderen die opgroeien in armoede zo snel mogelijk allemaal in beeld te krijgen en ervoor te zorgen dat de ouders de bijdragen uit de kindregeling niet meer hoeven voor te schieten.

Zo snel mogelijk
De Rekenkamer heeft nog meer voorstellen gedaan om de kindregelingen gemakkelijker te maken. De PvdA wil dat het college ze allemaal uitvoert, en wel zo snel mogelijk.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant