Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeenten volgen Weesp met regenboogvlag

Politiek

WEESP - Al zeker acht gemeenten geven gehoor aan de oproep van de gemeente Weesp om komende vrijdag de regenboogvlag uit te hangen als statement tegen de zogeheten 'Nashville-verklaring'. Dat meldt de gemeente. 

Wethouder Léon de Lange van D66 deed namens de gemeente Weesp eerder deze week een oproep aan gemeenten, provincie en andere overheden om mee te doen aan een collectief statement. Amsterdam, Almere, Amstelveen, Culemborg, Diemen, Driebergen, Hilversum en Nijmegen hebben Weesp al laten weten zeker mee te doen, zo meldt de gemeente. 

Vlaggen als proteststem
Volgens de gemeente Weesp moet het collectieve vlaggen komende vrijdag gezien worden als een proteststem. "Iedereen is vrij om te zijn zoals hij of zij is. In de gemeente Weesp hechten we hier grote waarde aan. Daarom vinden we het belangrijk om met elkaar een proteststem te laten horen en te beschermen waar we in onze stad voor staan", stelt wethouder Léon de Lange.

In de van oorsprong Amerikaanse 'Nashville-verklaring' worden onder meer homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen. Afgelopen weekend verscheen er een Nederlandse vertaling, die door Nederlandse predikanten, voorgangers en politici is ondertekend. Tegelijkertijd ontstonden er ophef en een breed ongeloof over. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant