Weesp Gastvrij trekt veel mensen naar het winkelgebied
Weesp Gastvrij trekt veel mensen naar het winkelgebied Foto: André Verheul

Activiteiten en verlichting van de reclamebelasting

Politiek

WEESP Weesp Gastvrij, het Sluis-en-bruggenfeest, de Sinterklaasintocht en het Korenfestival profiteren van de reclamebelasting. Deze evenementen hebben een bijdrage uit deze nieuwe pot met geld gekregen.

Ook de Halloweenactiviteiten in het winkelgebied en het schaatsbaantje voor kinderen zijn betaald van de reclamebelasting, evenals de nieuwe feestverlichting langs de Stationsweg, Herengracht en Hoogstraat.

Zo staat in een eerste rapportage aan de gemeenteraad. De raad stelde de reclamebelasting vorig jaar in. Hij moet opgebracht worden door alle ondernemers in en rond het centrum. Het is bedoeld als een structurele bijdrage aan activiteiten waar de ondernemers in dat gebied voordeel aan hebben. De verdeling van het geld gebeurt niet door de gemeente, maar door een onafhankelijke stichting.

Naar kijken
Sommige reclameobjecten vallen buiten de reclamebelasting omdat er al precariobelasting (gebruik van gemeentegrond) voor wordt betaald. Als dat teveel gebeurt, gaat dat ten koste van de gezamenlijkheid, want de precario-opbrengst vloeit in de gemeentekas. Daar willen B en W samen met de gemeenteraad en de horecaondernemers nog eens goed naar kijken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant